Händelserna kring den mordförsöksmisstänkta astronauten Lisa Nowak har man idag kunnat läsa om i bland annat Aftonbladet. Brittiska New Scientist Space summerar vad som hänt och noterar pressen på amerikanska astronauter att vara felfria förebilder. Något som Christer Fuglesang nog känner igen. Dag Kättström kommenterar optimistiskt på Rymden i dag. Det hade kanske varit trevligare att fira Fuglesangs rymdfärjekollega Sunita Williams, som nu avklarat fler timmar på rymdpromenad än någon annan kvinna. Men precis som med nya forskningsresultat är det de oväntade nyheterna som känns mest spännande att läsa, och att skriva om.

Bild: PA/Aftonbladet
Aftonbladets fina framsida från i onsdags. (Bild: malte)

1 KOMMENTAR

  1. Hennes öde är förstås inte så mycket att vara optimistisk kring. Samtidigt är det bara att konstatera att en kvinnas tragedi är 100 gånger mer intressant än en annans framgång. Vi må ha nått rymden, men sitter fortfarande runt nå’n form av lägereld och skvallrar…

Comments are closed.