Redan den 3 juli skrev vi om att Brian May var klar med sin doktorsavhandling. Nu hakar DN på (och det förklarar nog träffstatistiken för inlägget) efter en notis i NME, om nu de var först med saken. ’Examen i rymdfysik’ är det dock inte fråga om, som DN påstår, utan en regelrätt Ph.D. i astrofysik. May själv är i detta nu tillbaka på Kanarieöarna och observerar på italienska Telescopio Internationale Galileo, enligt ett pressklipp på hans boks sajt banguniverse.com (någon som vet om boken ska släppas på svenska?). Man kanske kan teleskopets webcam på morgonen och få ett skymt, men jag lyckas inte lista ut vilket av teleskopets nuvarande projekt han ska delta i.

[Uppdatering 28/7: Dumt av mig att inte kolla Mays egen blogg. Där skrev han följande den 17 juli:

Jag är mer eller mindre klar med avhandlingen om zodiakalstoft, och har låtit binda ett par stycken ex till några nära vänner, för kommentarer, men i stort sett kommer jag inte att formellt skicka in avhandlingen före början på augusti. När det händer går bundna ex till mina opponenter, den interna och den externa. Den 23 augusti träffar jag dessa opponenter, som kommer att ha haft tid att smälta mitt arbete, och jag kommer att försvara mitt arbete gentemot dem. OM, i slutet av detta, och endast om, de är övertygade om min avhandlings giltighet som ett väsentligt bidrag till ämnet, kommer de att bevilja mig titeln filosofie doktor. Jag kommer sedan att behöva vänta tills nästa maj då Imperial Colleges Degree awards ceremony äger rum innan jag faktiskt får i händerna bevis om avlagt doktorsexamen.

Bild: TNG
Här på italienska teleskopet TNG, granne till nordiska NOT, lär Brian May ha observerat alldeles nyligen. (Bild: TNG)