Idag invigs Stockholm Pride av Glenn Hysén och alla dividerar om saken. Inom rymden och astronomin så får man dock leta ordentligt efter homovinklar. Astrofysiken befattar sig ju inte med köttsliga saker, hbtastronomers arbete mest liknar alla andras, och så vitt vi vet har ingen av världens 460 astronauter varit gay. Men i astrobloggosfären händer saker. Författaren, astronomen och bloggkändisen Phil Plait, känd som the Bad Astronomer skriver ibland om sina man-crushes på killar han beundrar. Och nu får han ta emot samma slags kysk beundran av den lika heterosexuelle bloggarsnubben Depleted Cranium i form av en osannolikt tafflig hyllningsvideo (se nedan). Vad skulle Bögjävlarna säga?
Andra bloggar om: , , ,


Inte speciellt bögigt: Phil Plait beundras för sin entusiasm och sin kamp mot pseudovetenskap. (Film: Depleted Cranium via Bad Astronomy och Pharyngula)