Den nuvarande rymdfärjebesöket på Internationella rymdstationen har varit händelserik. Genomfartsmodulen Harmony installerades, och diverse andra runtflyttningar gjordes. (Mer om besöket finns att läsa hos Astrowebb.) Veckans största problem var en repa i solpanelerna som uppstod när de skulle flyttas (TT-notis i DN, Ny Teknik) men det löstes idag, rapporterar bland andra Aftonbladet. Under den utmanande och potentiellt farliga 5-timmar långa rymdpromenaden svävade astronauten Scott Parazynski 18 meter ut på en bom kopplad till rymdstationens robotarm. Mer på NASAs rymdfärjesidor.
Har du blivit lite trött på astronauternas alla hjältedåd så läs Sven Grahns senaste blogginlägg hos Rymdbolaget. Han tycker att rymdturismen är det enda som är riktigt nytt inom rymdteknologin, och funderar på hur marknadskrafter, avreglering och statliga organ behöver dela på framtidens rymdkaka. Det är intressanta grejer.

Bild: NASA
Bilder från veckans förra rymdpromenad då astronauterna Doug Wheelock (bilden) och Scott Parazynski flyttade på byggnadsdelen P6:s solpaneler. En trasslade till sig under flytten (bild t h) men lagades under dagens rymdpromenad. (Bilder: NASA)