Inte nog med gårdagens lilla havsfru på Mars (som heter Sten, ifall ni inte hängt med). Nu illustrerar DN en notis om ufon som egentligen var ett flygplan med en bild som ser bekant ut och som inte ser ut som ett ufo. Bilden föreställer nämligen en ring av mörk materia som upptäcktes med hjälp av Hubbleteleskopet våren 2007. Den rapporterade vi om då. Nåja, heder åt DN för att de inte hoppade på marsgubbetåget, och istället valde att rapportera om asteroiden 2007 TU24 som missar jorden med 530000 kilometer. Känner du en amatörastronom med ett större teleskop så kanske du kan få syn på den, men den kommer att vara ljussvag. När den är närmast jorden kommer den att ligga i Perseus’ stjärnbild, inte långt ifrån kometen Holmes, som fortfarande går att se med en vanlig kikare. NASA har mer info om asteroiden och en karta.

Bild: DN
Ingen ufo, i dubbel bemärkelse. Klicka för att se mer av bilden. (Bild: DN.se)

Andra bloggar om: , , ,