På den årliga idékonferensen TED visades igår en ny leksak som Microsoft Research tänker släppa under våren: World Wide Telescope, en mjukvara som ska visualisera rymden. Se den inspelade presentationen (på engelska, knappt 7 minuter) här nedanför.

Om jag har förstått rätt så är skillnaden mot Google Sky som ju redan erbjuder ett roligt gränssnitt till astronomiska bilder samt extrainformation, att man i World Wide Telescope har gjort så att zoomen inte bara visar hur stort ett objekt ser ut på natthimlen utan att det också motsvarar dess avstånd från oss när man zoomar. Detta ska ge en bättre illusion av att kunna ”åka dit”.Direktlänk till filmen.

2 KOMMENTARER

  1. Tack för tipset anonym. Uniview är onekligen spännande men det verkar ändå rikta sig mot en annan marknad än World Wide Telescope och Google Sky.

Comments are closed.