Björn Stenholm tipsar om att James Bond-filmen Quantum of Solace börjar under mars månad spelas in vid europeiska sydobservatoriets jätteteleskop VLT på Cerro Paranal i Chile. Det rapporterar nu tidningar som El Mercurio (även här) och ESO har gått ut med ett mejl till all sin personal. El Mercurio skrev igår att det kring Paranal skall spelas in scener med kraftiga explosioner. Tydligen är det inte teleskopen som man vill filma utan det prisbelönta astronomhotellet lite längre ner på ökenberget. Med ett filmteam på uppemot 300 pers, samt 007 själv, Daniel Craig, blir det sannolikt det största besöket hittills på observatoriet. Filmen får premiär i november.

Bild:
Här ska bondfilmsbomber explodera. Astronomhotellet vid VLT på Cerro Paranal är liksom halvgömd under jorden (själva teleskopen ligger uppe på berget bakom fotografen). Ökenlandskapet blir en fin kuliss för James Bond som tydligen ska bekämpa terrorister med latinamerikanska kopplingar i nya filmen Quantum of Solace. (Bild: Robert Cumming)

Andra bloggar om: , , , , ,