I morgon kommer NASAs rymdfarkost Cassini att flyga förbi Saturnus måne Enceladus. Det blir inte bara en avmätt titt på behörigt avstånd utan Cassini kommer bokstavligen att duschas av geysrarna som finns vid månens sydpol. Det ska dock inte vara någon fara för rymdfarkosten säger NASA i sitt pressmeddelande, eftersom de is- och dammpartiklar den kommer att träffas av är väldigt små. Forskarna är väldigt intresserade av att noga analysera det som sprutar upp ur sprickorna på månens yta. Det finns nämligen en chans att flytande vatten, ja till och med en ocean av vatten skulle kunna finnas på Enceladus. …och då börjar ju förstås alla att spekulera om möjligheterna till liv… Spännande!
Läs mer i pressmeddelandet
Följ hela förbiflygningen på de inblandades egen blogg

Bild: NASA/JPL
Så här kanske det kan se ut när Cassini närmar sig Enceladus (Bild: NASA/JPL)