Prylfeber-Wille och Lunken tipsar om att Google Sky nu finns i din webbläsare. Det är bara att klicka här och börja kolla in hur rymden ser ut enligt de himmelsobservationer som Google har i sin databas. Dessutom så finns även heltäckande kartor över månen och Mars. Snabba observationer: Sky erbjuder den fina möjligheten att jämföra kartor i synligt ljus med både infrarött och även WMAP-satellitens karta över den kosmiska bakgrundsstrålningen — klicka på ’Mikrovågor’. Sky finns på svenska men Google Moon och Mars är än så länge bara på engelska. Mars-bilderna är i bästa fall kolorerade och ännu saknas de fantastiska bilderna från kretsaren MRO. Dem hittar man till exempel på HiRise-kamerateamets hemsida.
Google Sky på svenska
Google Mars
Google Moon
Ny Teknik rapporterar

Bild: Google Sky
Nu kan vi tävla i Google Sky-konst. Det här är stjärnhopen Plejaderna tillsammans med den kosmiska bakgrundsstrålningen på samma ställe. (Bild: Google Sky)

Andra bloggar om: , , , ,