Det enda sätt att upptäcka gränserna för vad som är möjligt, är att våga sig förbi dem, ut i det omöjliga.
Det andra av Arthur C. Clarkes tre lagar

Arthur C. Clarke, författare och rymdpionjär, har gått ur tiden, rapporterar DN bland andra. Kanske dags att läsa om Malin Sandströms gästinlägg om hans liv och verk från i december. Ute i bloggosfären har Jennifer Ouellettes blogg Cocktail party physics en kort men fin dödsruna signerad författaren Lee Kottner, medan på annat håll får han kritik för att aldrig ha kommit ut som homosexuell.

Bild: L. Haikala
Radioteleskopet SEST i Chile, där Lars E. B. Johansson var station manager, efter en snöstorm 1997. (Bild: L. Haikala)

I lördags drabbades Onsala rymdobservatorium av ett annat dödsfall: radioastronomen Lars E. B. Johansson som var med och grundade det framgångsrika svenska millimeterteleskopet SEST. Han var också den som kunde mer än någon annan om Onsalaobservatoriets golfboll-liknande 20-meters radioteleskop.
— Lars besatt en oerhörd, förmodligen inom Sverige unik, erfarenhet och kompetens för att driva ett högteknologiskt radioteleskop, skriver Onsalachefen Hans Olofsson i ett e-brev igår.

2 KOMMENTARER

Comments are closed.