Drömmer du om att få arbeta i rymden? Europeiska Rymdorganisationen, ESA, har beslutat att utöka sin verksamhet med bemannade rymdfärder och rekryterar nu nya astronauter. Man vill utöka sin grupp av astronauter (inklusive svenske Christer Fuglesang) som skall arbeta med uppdrag till Internationella rymdstationen (ISS), Månen, och vidare ut i solsystemet.

Det är första gången som ESA söker astronauter i samtliga 17 medlemsländer, och uttagningen börjar nu i maj. Eventuella sökande ska förutom ett bra minne och koncentrationsförmåga också tala engelska flytande, klara av en hel del stress, och gärna vara kunnig inom relevanta vetenskapliga områden.

Tror du att du har vad som krävs? Läs mer om uttagningen på ESAs hemsida

Bild: NASA
Allas vår Christer Fuglesang, med en svårslagen utsikt utanför fönsterrutan. (Bild: NASA)