Här är en liten pärla från årets aprilskämtsskörd, signerad svenske kosmologen Max Tegmark, verksam vid amerikanska toppuniversitetet MIT. Texten till låten finns utlagd här på den vanligtvis supertorra artikeldatabasen ArXiv.org, och videon finns såklart på Youtube. Uppträdandet ingick i Tegmarks universitetskurs i relativitet, och kurskoden 8.033 dyker upp i låtens refräng. Får du mersmak efter videon så kan du ladda ner kursmaterialet helt gratis.


Fysikprofessorerna Tali Figueroa (gitarr och sång) och Max Tegmark (sång) hyllar Einsteins relativitetsteori till tonerna av Beatles Yellow submarine. På köpet får man en summering av läget i dagens kosmologi. (Video: Max Tegmark m fl)
Andra bloggar om: , , , , , , ,

1 KOMMENTAR

 1. Hallå,
  har just lyssnat på Max T.:s sommarprat och har blivit helt betagen!
  Alltså, hallå, 41 år, med allt detta sunda förnuft, stora kunnande och i den positionen!
  Mest fantastiskt (och förvånande!) är tycker jag ändå, att han kunde trollbinda mej, lekman, pensionär och f.d. jurist!
  Livet är fantastiskt och att de bägge professorerna framför Einsteins teorier, till musik av en Beatle – det är nästan unbelievable!
  Tack Du som lade ut det hele!

  M v h,

  Jan Wahlström -71½, Lund, Sweden

Comments are closed.