Bild: KVAIdag delar kungen ut det prestigefyllda Crafoordpriset på en högtidlig ceremoni i Stockholm. Som vi skrivit tidigare är pristagarna astrofysikern Rashid Sunyaev och två av strängteorins främsta, Maxim Kontsevich och Ed Witten. Igår fick jag tag i Ed Witten och frågade hur man ska bära sig åt om man känner att man har framtiden för sig och lust att ta hans matematik till nästa nivå. Alltså att faktiskt få ihop strängteorin med gravitationen och kvantteorin, något som ännu gäckar även de största.
— Jag tycker att man kanske inte ska ha så pass specifika mål! Jag visste faktiskt inte när jag startade att det skulle sluta med att jag jobbade med just kvantgravitationen. Visst, man kan ju göra som Andrew Wiles som låste in sig i sju år för att lösa Fermats stora sats… Men mitt bästa råd är att vara flexibel nog att kunna utnyttja de tillfällen som presenterar sig.
Mer hos SR Vetenskapsradion och Sydsvenskan