Aftonbladet skriver lite trevande hoppfullt om avdankade astronauten Edgar Mitchell som hävdat i en radiointervju häromdagen att smarta utomjordingar besökt oss och NASA mörkat (se även SvD). Intervjun finns på nätet hos brittiska Kerrang! Radio. Här hemma lanserar Törnebohm en egen, mer trovärdig, konspirationsteori på sin blogg: gubben gör bara marknadsföring åt nya Arkiv X-filmen I want to believe som har USA-premiär idag (Sverige den 1 augusti).

[Uppdatering: Ufo-experten Clas Svahn berättar på sin blogg om ett möte med Mitchell där han fick reda på att den fd astronauten bara ’hört’ de uppgifter som han håller för sanna, och vilka han inte har några belägg för.]


Sombrerogalaxen med lite hemsnickrad polemik på. Bild: NASA/JPL-Caltech/R. Kennicutt (University of Arizona)/SINGS Team, Hubble Space Telescope/Hubble Heritage Team