Visst kan man välja vilken USA-baserad rymdbloggare som helst för intressanta kommentarer på finanskrisen, men en slår resten med hästlängder. Steinn Sigurðsson jobbar som astrofysiker vid Penn State University i Pennsylvania. I sin blogg Dynamics of Cats varvar han initierade och fyndiga kommentarer på såväl astrofysiken som finanskrisen, i synnerhet som den artat sig i hemlandet Island. När han inte vet vad han ska tycka spår han dessutom framtiden med hjälp av sin Ipod. Bloggen är på engelska men nuförtiden klarar Google att översätta det mesta.

Hur kommer finanskrisen att drabba de nya aktörerna inom rymdbranschen? Bloggen Personal Spaceflight tror att de mest framgångsrika, som SpaceX och Virgin Galactic, kan klara sig bra, men för andra blir det svårt att få finansiering. Läs hela inlägget här. En som redan valt att bli av med hela sin förmögenhet på en rymdresa är dataspelsmiljardären Richard Garriott, som nu är på väg till Internationella rymdstationen i en Sojuzfarkost (DN, rymdturism.se). Å andra sidan nobbade han tillvalet (15 miljarder dollar) att göra en rymdpromenad.

Nästa rymdturist. Till våren blir det en andra resa för Microsoft-killen George Simonyi (t v), här avbildad på marken i Kazakstan efter sin första vända på rymdstationen. Prislappen: okänd.

2 KOMMENTARER

Comments are closed.