Metro rapporterar att scifi-filmen The day the earth stood still, med Keanu Reeves i huvudrollen, ska sändas ut i rymden, mot stjärnan alfa Centauri fyra ljusår bort. Dumt säger Popponny och jag håller med.

  1. Ärligt talat, känns det inte liiiite väl våren-2008? Jag menar, P2 gjorde det med elektronisk musik i juni med hjälp av Rymdbolaget. Sen kom diverse andra upptåg, varav NASA:s Beatles-låt till polstjärnan var en av de mindre fåniga. Brittiska Astronomy blog listar alla. Och svenska tv-serien Hej rymden hade idén som bärande skämt redan 2007. Dags att hitta på något nytt, 20th Century Fox.
  2. Den svaga signalen kommer ju att kräva sanslöst avancerade radioteleskop för att någon utomjording ska kunna detektera den.
  3. Eventuella intelligenta aliens har säkert redan sett tv-sändningar av originalet från 1951 och kommer inte vara vidare överraskade.
  4. Enligt den senaste forskningen om dubbelstjärnan alfa Centauri är det osannolikt att det ens finns någon jordliknande planet där. Rönen kommer från vår polare Philippe Thébault vid Stockholms universitet och vi litar på honom.
  5. Keanu kan vara snygg ibland (jag gillade t ex Speed) men någon vidare skådespelare har han aldrig varit, oavsett the Matrix’ kvaliteter.
  6. Det ger bara mer klirr i kassan för företag som vill lura godtrogna, som extremt läskiga Sent Forever.
  7. Det kan faktiskt vara farligt för mänskligheten att göra väsen av oss på det här sättet. Ingen vet huruvida de eventuella civilisationer därute är vänligt inställda mot främlingar. För mer om det vanskliga med att skicka meddelanden till extraterrestra, se vad vi skrev för ett år sen.


Stjärnan alfa Centauri skiner starkt mot Vintergatan. (Bild: ESO)