Foto: NASA/© C. Fuglesang
Astronautgänget som åker med rymdfärjan Discovery till Internationella rymdstationen ISS i augusti. Från vänster José Hernández, Kevin Ford, Danny Olivas, Nicole Stott (som stannar sen på ISS), Christer Fuglesang, befälhavaren Frederick Sturckow och Pat Forrester.

Sveriges bästa rymdbloggare heter som bekant Christer Fuglesang. Okej, det går ännu inte att kommentera hans bl-, äh, nyhetsbrev på Rymdstyrelsens hemsida men det ryktas att de i alla fall har RSS på gång till honom. Christer är bäst inte bara för att han har ett spännande yrke att berätta om. Han har också ett för branschen ovanligt direkt tilltal och räds inte vara frispråkig när det behövs. I senaste nyhetsbrevet är det i och för sig ont om fräna uttalanden men med gott om bilder på förberedelserna för resan. Bland annat får man se en bit av nya noden som inte blev döpt efter komikern Stephen Colbert. Och så premiärvisas besättningens officiella foto, med svensk flagga och allting. Mer om var och en av Christers kollegor kan du läsa på Astrowebbs STS-128-sida.

2 KOMMENTARER

  1. Jag kommenterar detta här med! 😉

    Enligt bildens EXIF-information togs kortet för snart tre månader sedan, den 30/1. Fotografen använde sig av en hasselbladare (Hasselblad H3D-39) utan blixt.

Comments are closed.