Bild: portaltotheuniverse.org

Först kom She is an Astronomer. Nu erbjuds allt om astronomi på en och samma hemsida: nyheter, bloggar, poddsändningar och bilder och filmer. Det är tanken med nya Portal to the Universe som släpptes under torsdagen. Sajten är Internationella astronomiårets största internetprojekt och vid första anblick ser den mycket bra ut. Trots att det är Europeiska Sydobservatoriet ESO som håller i trådarna så är dock precis allt på engelska vad jag kan se. Det är helt okej för många surfare men speciellt internationellt är det inte och automatöversättning (som till exempel Googles: bokmärka www.tinyurl.com/pttusvenska för PTTU på svenska) funkar sådär. Trots det fyller PTTU ett glapp i marknaden och kan bli en lika känd bokstavskombination som APOD för astrofolket på nätet. Och Astronomy Picture of the Day återfinns givetvis högst upp bland sidans bildflöden.