Foto: Ulf Jonsson
Händerna i taket på astronomiläger i helgen. Klicka för att se hela bilden. Bild: Ulf Jonsson

Nästa generationens astronomer och rymdfarare är redan på väg. Under våren har till exempel landets gymnasier utforskat rymden i projektet Explore Space (ESA:s svenska hemsida, SU). Nu i helgen samlades de ett gäng i högstadieålder på astronomiläger på Barnens Ö utanför Norrtälje (UNT). Det blev föredrag och observationer, allsång och matlagning. Arrangör var eldsjälen Shahid Saleem och hans Stiftelese Egna Vingar, med hjälp av både föräldrar och en skara namnkunniga amatörastronomer från hela landet. Lägret får högt betyg av deltagarna. ’Oförglömlig’ skriver hemkomna Frida Stenebo på sin blogg. Liverapporterna från lägret finns på Egna Vingars lägerblogg, och bland ledarna skriver Assi Süer (numera 20 bast!) om hur roligt hon hade. Astrotonåringarna är här för att stanna.
Vi tipsar om astrotonåringar som bloggar: Frida i Skåne, Ragge i Skärholmen. Finns det fler så hör av er.