Bild: NASA
Vyn från Hubbleteleskopet igår, ner – eller upp – mot Sinai och Röda havet. (Foto: NASA)

Det är sannerligen en stor dag i rymden. Nu är uppsändningen av Herschel och Planck som Eva skrev om avklarad (det gick finfint enligt ESA). Nu riktas uppmärksamheten mot rymdfärjan Atlantis som är framme vid Hubbleteleskopet och den första rymdpromenaden pågår i skrivande stund. Den kan du följa live på NASA tv: www.nasa.gov/ntv.

Orkar du inte med webb-tv så finns regelbundna rapporter från fixargänget 560 kilometer upp i rymden på mikrobloggtjänsten Twitter NASA och HubblePAO. Igår var förresten Mike Massimino först att kvittra från rymden (MSNBC, Aftonbladet). Imorgon är han med och gör flygningens andra rymdpromenad.

Bild: twitter.com/Astro_Mike

2 KOMMENTARER

  1. Skriv in din kommentar här.

    Jag har alltid önskat att få sitta fysiskt i Nasa:s kontrollcenter. Det gör jag inte längre. Jag nöjer mig med att sitta hemma vid min dator med en kall en i närheten. Super!
    Take care everybody!
    Ulf R

Comments are closed.