Bild: NASA
En simulerad blick in i framtiden. Under den första av sina två rymdpromenader flyttar Christer Fuglesang en 800-kilos ammoniaktank från rymdfärjans lastrum till utsidan av rymdstationen. Rymdpromenaden kan bli spektakulär, skriver han i sitt nya nyhetsbrev. (bild: NASA)

Rymdnördar se hit: i Christer Fuglesangs senaste nyhetsbrev skriver han precis allt om vad som ska hända under hans andra resa till rymden. Med bilder, tabeller, diagram, allt som en rymdens kalenderbitare behöver. Enda detaljen som saknas är att astronauternas nya löpband, som han tänker testa, är döpt efter amerikanska komikern Stephen Colbert.
Bara flygdatum är osäker. Som Rymdstyrelsens Johan Marcopoulos förklarar på Rymdkanalen hänger allt på vad som får flyga på onsdag. Blir det den försenade rymdfärjan Endeavour så gäller då troligen fortfarande den 7 augusti för Christers rymdfärja Discovery. Om månsonderna LRO och LCROSS prioriteras istället kan Endeavours försening leda till att även Discoverys flygning senareläggs. Snabbaste sättet att ta del av hur det blir är att följa NASA:s flöde på Twitter.
Expressen intervjuar Rymdbolagets Sven Grahn om andra rymdresan