Foto: NASA
Problem med gasläcka: rymdfärjan Endeavour ligger kvar på startplattan i Florida och astronauterna åker hem till Houston. (foto: NASA)

NASA meddelade under onsdag morgon att rymdfärjan Endeavour får vänta tills juli innan den kan sändas upp. Anledningen är att samma vätgasläcka som redan försenat uppsändningen dök upp igen under tankningen i natt svensk tid. Rymdfärjan skulle ha lyft senare under förmiddagen. Endeavours besök på rymdstationen ISS, det sista innan Christer Fuglesang åker dit med färjan Discovery, skjuts nu upp till tidigast den 11 juli. Det här innebär att även Christers flygning kommer att försenas. Ännu är det oklart hur pass mycket senare det blir.
(Astrowebb, Spaceflight Now)
Månsonderna LRO och LCROSS påverkas inte av förseningen den här gången. De sänds upp på samma Atlas V-raket strax efter kl 23 svensk tid torsdagen den 18 från Cape Canaveral i Florida.