Bild: NASA/JPL/Space Science Institute

Astronomiårsfirandet fortsätter under helgen, och på lördag den 13 juni händer det extra mycket. I Uppsala invigs en (platt, men ändå) skalmodell av planeten Saturnus på Celsiustorget stadens centrum. Därmed tar Saturnus plats i Sweden Solar System, i alla fall så länge planerna för ett saturnusformat planetarium förblir bara planer. Festen, med astronomisnack, blåsmusik och saturnalisk improvisation pågår mellan 11 och 12. Mer info hos Uppsala universitet

Senare under eftermiddagen blir det solen för hela slanten i regi av Svenska Astronomiska Sällskapet på Naturum Dalarna. Vädret ser ut att bli uruselt för de planerade solobservationer, men Gösta och Dan som presenterar det hela är inte sådana som låter sig hejdas av lite moln.

Och i Varberg blir det En strålande dag på torget. Strålning i all dess former utlovas av Charlotte och Halland i universum-gänget.
Mer om dessa och en massa andra evenemang framöver finns såklart på Astronomiårets svenska hemsida astronomi2009.se.

2 KOMMENTARER

Comments are closed.