Foto: (c) Peter Rosén
Peter Rosén fångade ISS över Stockholm i måndags morse. Nästa chans att se den är kl 05:01 på tisdag den 1 september, lågt i söder – fler tider finns här. Klicka på bilden för att se den i full storlek, eller kolla fler bilder av Peter Rosén på Astronet.

Under några minuter seglade rymdstationen över Stockholm, först kl 03:05 sedan 04:36. Astrofotografen Peter Rosén fångade spektaklets första omgång från sin balkong på Kungsholmen. Jag var uppe för den andra, liksom många andra (bland dem DN:s Clas Svahn, som besökte Peter på väg till jobbet, och bloggaren Jinge).
Det var häftigt och vackert, och gud vad jag flaxade med armarna! Det var det perfekta tillfället att vinka.

Peter Rosén presenterar några av sina häftigaste bilder i Populär Astronomi nummer 2009/2. Han ställer dessutom ut i Stockholm snart: håll koll på Astronomiårets kalendarium för mer info.