Nästa nummer av Populär Astronomi har gått till tryck, nedräkningen börjar snart för Christer Fuglesang, och jag är i skrivande stund på väg till Göteborg för lite avkoppling. En som nyligen lämnat den staden är astrobloggaren, PopAst-krönikören och observatorieproffset Assi Süer, som precis börjat plugga till rymdingenjör i Luleå. Från lördagen den 22 augusti och framåt kan du lyssna på hennes guide till astronomi för nybörjare på 365 Days of Astronomy. Assi blir såvitt jag vet den första svenska rösten som gör en sändning i detta Internationella astronomiårets helt klart spretigaste ljudarkiv. Där hittar man även min egen poddsändning om Astrosvenska från i mars, och svenska konstnären Katja Aglerts om ljusföroreningar från i februari. Allt är förresten på engelska.
Assis poddsändning som mp3
Prenumerera på 365 Days of Astronomy på Itunes

1 KOMMENTAR

Comments are closed.