Foto: Babak Tafreshi/TWANJag bloggar såklart direkt från bokmässan i Göteborg, där det är nästan lite för mycket som händer. Fotografnestorn Lennart Nilsson var på plats för att utse Carolyn Porco och Babak Tafreshi som vinnare av Lennart Nilsson-priset 2009. Mer om vinnarna och deras arbete finns på lennartnilssonaward.se. Porco är känd för att vara planetforskaren bakom många av de fantastiska bilder från Saturnus och dess månar som sonden Cassini tagit. Tafreshi är initiativtagare till det internationella astrofototeamet The World at Night, TWAN, där även svenske P-M Hedén ingår. I höst blir det en vandringsutställning med bilder från TWAN. Första anhalt blir Vallentuna i november. Pristagarna Carolyn Porco och Babak Tafreshi kommer att möta allmänheten den 27 oktober på Nobelmuseet i Stockholm, i samband med museets Galilei-utställning. Det kommer att bli häftigt och vackert.
Foto t h: Babak Tafreshi.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.