Obamas tal utanför Vita huset (klicka för att se på YouTube)

”Amatörastronomers nyfikenhet och bidrag är viktiga för astronomin… Många har bidragit och ni kan också bidra med era upptäckter. Allt ni behöver är passion för vetenskapen,” sa presidenten Barack Obama till en grupp skolelever som var på stjärnfest i Vita huset förra veckan.

Förra veckan, den 6 oktober, arrangerades en stjärnfest utanför Vita huset. Obama var där med sin familj, hans vetenskapsrådgivare, astronauten och NASA-chefen Charles Bolden, Buzz Aldrin, Sally Ride, den första amerikanska kvinnan i rymden, den yngsta supernovaupptäckaren någonsin, 14-åriga Caroline Moore och ett femtiotal astronomiintresserade skolelever. 20 teleskop hade ställts ut och två planetarier hade byggts för att aningen ”berika” stjärnhimmeln på vita husets trädgård.  Inte så fredsrelaterad men Obamas välkomsttal var som vanligt ganska bra på att sprida positiv anda.

Läs mer på Vita husets blogg, eller hos MSNBC.