För dig som gillar förmörkelser kan 2010 bli lite av ett mellanår om man stannar hemma i Sverige, med bara en ganska hopplös månförmörkelse att se fram emot. Det gäller alltså att ge sig ut i världen och då helst till den totala solförmörkelsen den 11 juli. Populär Astronomi har ännu en gång gaddat ihop sig med resebranschen: nu ordnar våra polare på Thabela Travel en spännande resa till Patagonien för att se solförmörkelsen. Det blir dessutom en saftig avstickare till de lika spektakulära jätteteleskopen VLT vid Cerro Paranal i Chile. Astronomen Alexis Brandeker följer med som guide och fotograf. Lockande eller hur? Mer info hittar du här hos Thabela Travel. Är du i Stockholm den 12 november så dyk gärna upp på ett infomöte om resan hos Sensus på Medborgarplatsen, där Thabelas Karin Bernesson och Alexis berättar mer om det hela. Detaljer hittar du här.