Nu har filmen 2012 premiär och det blir skarpt läge för konspirationsteoretiker världen över. Vad har vi att vänta oss? Kalenderbladsvändning om man är mayaindian, i övrigt mest bara aktivitetsmax på solen, total solförmörkelse i Australien och (lagom till 21 december) sprakande stjärnklara vinternätter med Jupiter högt, högt på himlen. Det bli roligt även utan polbyten, tsunamin och inkräktande okända planeter. I alla fall för oss som ogillar katastrofer. Assi Süer skriver bra om saken på sin blogg:

Jag kan inte säga att absolut INGET kommer att hända år 2012. Kanske bryter ett 3:e världskrig ut, kanske dör många, vad som helst kan hända. Men det är inte på grund av att Mayaindianernas kalender tar slut då. Det är helt enkelt saker som händer, precis som World trade center attackerna.
Jag kan erkänna att jag också fick lite panik när jag först såg alla videon om Nibiru och år 2012. Detta gjorde jag för två år sedan. Men efter att ha läst om planeten, insåg jag att detta bara kunde vara en bluff. Det gäller att ta reda på information innan man blir orolig, vilket jag har lärt mig.

Läs gärna hela inlägget. Ännu mer pålitlig information om vad vetenskapen har att säga om 2012-stolligheterna kan du hitta på 2012hoax.org och hos NASA.
Fast… om man tänkte sig en himlakropp med radie fyra gånger Jupiters, som låg nånstans ute i Kuiperbältet med Pluto och Eris, och sedan placerade den i skalmodellen Sweden Solar System, då skulle den hamna precis där jag var på besök i måndags, vid Onsala rymdobservatorium, där det klotrunda 20 meters radioteleskopet dominerar utsikten…
😉

Foto: Robert Cumming
På Onsala rymdobservatorium äger det klotrunda vita 20 meters teleskopet landskapet. Jag var där i måndags och fick en liten guidad tur av astronomen Cathy Horellou (t v; foto: Robert).

27 KOMMENTARER

 1. Det enda med riksintresse (;)) som händer 2012 är att undertecknad fyller jämt. Även om det kan bli aktuellt med fast så lovar jag att vi inte ska fetsa så intensiv och hårt att jorden går under. 😉

 2. frågar bara vad är det nåt speciellt med 21 dec 2012 har det med hd-tv övergång att göra eller nåt vi vet år 2007 det var då digital-tv övergång betyder vanlig tv går under vhs går under men vad är det som ska ändras år 2012

 3. nibiru finns säkert på riktit för att genom den graviditation som kommer närmare jorden händer det mer naturkatastrofer.

 4. @Nora: Jordbävningsstatistiken skulle i princip kunna påverkas av t ex månens tyngdkraft men det är tydligen inte bevisat att det är på det sättet. Och dödssiffror bland människor beror väl ändå mer på förhållanden i städer och hur man bygger och förebygger. Katastrofräkning tror jag nog är ett ganska dåligt sätt att spåra inkommande planeter.

 5. robert cumming: du har missförstott mig jag snackar inte om nutiden utan jag snackar om det som kommer att hända efter 2012 och att det håller på att påvärka jorden just nu enligt forskning så har jordbävningsgraderna ökat mer de senaste åren och de har nu nått till en kritisk nivå. och efter 2012 kommer det inte bara att ske kraftiga jordbävningar utan också andra naturkatastrofer.

 6. vi alla vet att usa har tillgång till vilket forskning som helst och de har upptäckt ganska störande nyheter som inte bara är på grund av växthuseffekten och, så du vet om man vill forska djupt så räcker det inte att bara kolla på olika källor för att sanningen har inte ens släppts fram!!!! och jag är ganska chockad att du inte vet det än för att jag är bara fjorton… TIPS.. 1.forska djupare usa vet allt men de vill inte säga något
  2. läs da vinci koden och demoner och änglar
  3. om du kan… åk till usa och forska där
  4. skaffa teleskåp
  5. tro inte allt som står på internet!

 7. @Nora: Visst kan man alltid hävda att makten vet saker som de inte berättar. Men det funkar inte så bra som argument. Jordbävningsstatistiken är inte hemlig och NASA skulle knappast kunna hålla okända planeter i solsystemet hemligt från världens astronomer. Sen ska man inte glömma att Da Vinci-koden och Änglar och demoner är ju påhittade historier och funkar inte direkt som bevis för något!

 8. att du säger att NASA skulle knappast kunna hålla okända planeter i solsystemet hemligt från världens astronomer får mig att komma tillbaks till boken Da Vinci koden. om du har läst den står det faktiskt att allting är sant och om du har läst den så vet du om illuminati och masonisterna som försöker att stoppa jorden från att utveckla sitt kunskap och du borde också då veta vem som ligger bakom 11 september och om du är en forskare borde du tänka ”utanför lådan” om du vet vad jag menar vi alla vet att NASA inte bara har hittat Nibiru uta också har hittat ufon och utomjordingar men forskarna som upptäckt det blir mutade eller i värsta fall dödade illuminati äger alla. alla usas presidenter var illuminati osv…

 9. Hej, jag går rakt på sak! planeten X kommer från en större sol utanför vårat solsystem som kommer korsa vårat eget och stryka med jorden! varför tror ni första riktiga rymdhotellet öppnas 2012 som kostar 30 miljoner!? Folk har redan bokat tider! Detta kommer att leda till katastrof och cirka 10% av Jordens befolkning kommer att överleva så börja planera och hitta ett sätt att leva vidare på redan idag! Gör dig själv en tjänst genom din vilja och protestera för orättvisa! Folk som telexempel forskare är så fega som inte kan säga rakt ut redan idag om vad som kommer att hända med våran planet och SLUTA fisvisa för världen genom internet så att det knappt syns! Det står i bibeln att *Dagen kommer och städer kommer att brinna och en väckrare värld kommer att födas* och Maya folket har sagt exakt denna dag i flera 1000 år.. egypterna visste redan detta redan under 300-talet om jag tänkas ha rätt.. Jag har lärt mig att handera min rädsla för denna dag genom egen forsking sedan 2007 och det har varit jobbiga tider då man tänkt på detta hela tiden! Folket behöver veta redan idag! Det kan hända att planetet X hamnar i Jordens omloppsbana i motsatt rikning. och dagen sker 2012-12-21. Och man ska inte göra detta till ett skämt. Om du låtsas tro så kommer det kännas bättre då dagen är inne! Men ge inte upp mänskligheten! ”Vi” , DU OCH JAG kanske överlever!

 10. @Jonas: På en nivå häller jag med dig. Många har som du blivit rädda på riktigt på grund av de lögner och lösa påståenden som sprids om 2012. Men det finns inte en strimma av vetenskapligt bevis för något av detta. Jorden och mänskligheten har problem som är riktiga och påtagliga och det är de vi ska ta tag i, hur än spännande det är att tro att världen kommer gå under.

 11. Det som är lite roligt är att nibiru sägs ha en svans, om ni läser på lite astronomi borde ni veta att planeter har ej svans 😛 dom enda som har svans är kometer och om det är en komet varför skulle NASA kalla den för planet x då? Det är ju inte lönt om det är en komet eller hur? En komet är för övrigt en himlakropp bestående av is och sten och det är knappast troligt att det bor några aliens på nån komet så jag förstår inte det som det pratas om, stämmer inte riktigt astronomiskt 😛

 12. @SS: Rent allmänt är det osannolikt lite om Nibiru som stämmer astronomiskt! Och nu när jag kollat vad som skrivs och youtubas om svansen så gäller det i allra högsta grad.

 13. kolla in på denna sida 2012hoax.org där kan du bland annat se vad profeterna använder för censur till google sky och sky-map dom förklarar väldigt tydligt där man kan även se bakom censuren att inget finns där det finns även en youtube film där han förklarar inget finns bakom censuren står massa intressant på den sidan om 2012 tror det är astronomer som gjort den

 14. en annan sak man kan kolla sök på sirius i sky-map sen går du notrh easth på engelska nored väst eller vad det blir rätt åt vänbster från sirius då kommer det ploppa upp minst 10-15 images alltså bild filer så vem har suttit ritat i rymden? tror inte NASA är så fruktansvärt dum dom skulle lämna bilder ute i rymden om dom nu döljde nått visa säger dom gjort bilder och lagt på censutren så det ska se ut inget ska synas men först och främst är biulderna större än censuren så det tror jag absolut inte och bilderna finns inte på google sky och det var där han visade hur man gjorde i youtube filmen varför skulle han i så fall lägga upp bilderna i sky-map och sen föra över dom till google sky ? varför inte klistra in dom i google sky direkt då?

 15. om nu 21-12-2012 blir jordens undergång–
  men hinnar Nibiu att komma hit på 18 månader—jag tror inte det-

 16. Meh..lägg ner!!! Grunda era yttranden och teorier på sann fakta, allihop! Att skapa hysteri kring en massa påståenden är ju bara tramsigt. Ödesdryga olyckor händer nog alltid, även om de inte sker i vår närhet. Just nu svälter t.ex. ca 31 000 människor på vår jord ihjäl varje dygn på grund av svält. Men ingen skriver om denna pågående katastrof. Att sen komma med skriverier om 2012 och mayaindianer, nibiru och annat, och grunda det på icke trovärdiga källor och domedagsprofeter känns väldigt avlägset jämfört med katastrofer som pågår just i denna stund…skärp er!!!

 17. Tror du fortfarande att det är en bluff nu när vetenskapsmän har börjat se planten Nibiru?

 18. Vill bara påpeka att alla pratar om Nibiru, Planet X. Men Planet X kallas alla solar och planeter innan man hittat dom. Antingen har de ett namn eller så letar man efter en planet x. Enligt astronomer så är det så.

 19. @westqash: Nä… Beteckningen planet X har historiskt använts för eventuella okända planeter i solsystemets utkant och inte för andra okända planeter. När det gäller planeter runt andra stjärnor kallas planeter b, c, d, osv, i upptäcktsordning. Så för varje planetsystem blir planeten x (med gemen bokstav) den 23:e som upptäckts. Men ännu finns inga system där så många planeter har hittats.

 20. Det finns en enklare sätt att forska Nibiru.
  Åker över Kungbro kl.23:00 vilken klar natt som helst mot söder och titta åt vänster. Då ser man hela konstellationen. Nibiru är här och den stuntar i vad man tror…

Comments are closed.