I somras drog utredningen Augustine-kommissionen slutsatsen att NASA:s kassa och planer inte går ihop. Senare idag avslöjas hur presidenten Barack Obamas regering tänker handskas med problemen. Enligt förhandssnacket kan nya farkostprogrammet Constellation läggas ner och ett nytt besök till månen skjuts på framtiden. Privata rymdföretag väntas dessutom få axla allt mer ansvar i rymden. Rapporter och kommentarer: Bad Astronomy, Rymden i dag, Astrowebb, DN och TT/DI.
Hur det verkligen blir kan vi få reda på live på nätet på måndag kväll. NASA ordnar presskonferenser kl 18:30 och kl 21:00 svensk tid (detaljer här hos NASA). Spänningen slutar å andra sidan inte då. Efterspelet i kongressen kan bli jobbigt för Obama, då delstatspolitiker börjar redan organisera sig för debatten, uppger Spaceflight Now.