…men hon är inte umebon Ann Klefbohm, som blev någorlunda rikskänd för sina rymdpionjärplaner häromveckan. Tillsammans med den stockholmska resebyrån Upplevelsepresent gick hon ut med idén att hon skulle bli första svenskan i rymden, och sökte all slags spons för att få till handpenningen till biljetten. Nu rapporterar Ann på sin blogg att hon redan nu går miste om första-svenskan i rymden-grejen, då någon annan hunnit få ihop stålarna som Ann inte hade lyckats göra. En påminnelse kanske om att inom den kommersiella rymdindustrin smäller pengar högre än även de bäst marknadsförda drömmarna.
Vi får hoppas att den målinriktade marknadschefen och rymdentusiasten Ann ändå lyckas återkomma med, som hon uttrycker det, en ny ’paketering’.


Utrullning för SpaceShipTwo i december. Snart flyger farkosten de första svenska betalande av bägge kön till rymden från New Mexico (och så småningom även från Kiruna). Foto: Virgin Galactic