Lite flygnytt blir det nu. Det Internationella Astronomiåret var ju alldeles för stort för att helt kunna rymmas i 2009:s ynka 12 månader. Bland projekten som nu sipprat ut för att förgylla och astrofiera även 2010 är Svenska Astronomiska Sällskapets utställningar. Mina sällskapskollegor Gösta Gahm och Peter Linde hälsar att de maffiga bilderna som bildar utställningen Utblick – tillbakablick som hade premiär i Stockholm i somras nu har nått Malmös flygplats, även känd som Sturup. Bildbevis finns hos Astronomiska sällskapet Tycho Brahe och Cassiopeibloggens Ulf R. förklarar hur de kosmiska korten firar både Galileo Galileis och det svenska flygets första steg mot skyarna. Utställningen är kvar till den 25 april 2010 och fortsätter enligt uppgift sedan till Högskolan i Kristianstad. Sällskapets andra utställning Upptäck Universum är inte heller färdigvisad efter sin Sverigeturné – det ligger och vilar för tillfället hos Rymdgymnasiet i Kiruna för att sedan om allt går som planerat visas i Abisko. En annan favorit från -09 som lever än är TWAN:s vackra astronomifotoutställning. Den dyker upp hos Stockholms Observatoriemuseum till hösten.