Marsmånen Phobos, i en färsk bild från Mars Express förbiflygning förra veckan. Finns fler phobosar i andra solsystem? Svar ikväll kanske. (Bild: ESA/G van Neukum)

På tisdag kväll är det årsmöte för Svenska Astronomiska Sällskapet, som driver Populär Astronomi och en hel del andra projekt som syftar till att göra astronomi tillgänglig för alla. Lockbete för formaliaallergiker är ett föredrag av Alexis Brandeker om exomånar: vi har sett dem i filmen Avatar, finns de på riktigt? Spännande, förstås men valet av ny styrelse kan också bli rafflande. Vem tar över från energiknippen, professorn och fd tv-profilen Gösta Gahm? Blir det doldis eller kändis, kvinna eller man, proffsastronom eller amatör? Jag vet vem som valberedningen tänker nominera men allt kan ju hända. I alla händelser mikrobloggar jag från mötet på adressen http://twitter.com/maltesk. Befinner du dig i närheten av AlbaNova Universitetscentrum i Stockholm så är du välkommen till festligheterna från kl 19.
Landets andra rikstäckande astronomiförening SAAF valde förresten också ny styrelse nyligen: kvar som ordförande är Johan Warell.