Rymden i dags Dag Kättström är lite skeptisk till Prismasatelliternas formationsflygning i rymden och tycker att Sverige hellre bör satsa på skjuta upp satelliter från Kiruna. Men Mangos och Tangos sköna moves kommer att behövas för mer än bara fiffiga planetletande rymdteleskop, något som ju brukar räcker långt för oss på Populär Astronomi. De borde även kunna hjälpa satellitnäringen att blir mindre av en slit-och-släng-verksamhet och bidra till att minska rymdskrotöverskottet däruppe.


Lilla farkosten Tango rymdfilmdebuterar – en 16 sekunders inspirationspaus för stressade nuvarande och blivande rymdministrar. Film: Rymdbolaget

Ett mål som till och med Maud Olofsson borde kunna skriva under på, men hon tänker säkert ännu mindre än vanligt på rymden nu när det är veckan innan valet. Det går som på räls för Mango och Tango men för rymdministern som inte hade mycket till övers för svensk rymdinnovation är det väl inget att hurra för.
Hursomhelst. Nu kom den utlovade första fina filmsnutten ovan på Tango medan sin lite tyngre danspartner Mango närmar och fjärmar sig från den. Mer om filmen finns, som vanligt något undangömt, på Prismasatelliternas engelska och svenska bloggar.