Idag startar en skrivartävling om astronomi i svenska Wikipedia. Fram till februari månads slut kan man välja en artikel som hittills saknas och skriva den. De tio bästa skribenter får var sitt ”Galileoskop” och vinnaren får dessutom namnge en asteroid.

Låt det inte hindra dig ifall du har aldrig tidigare skrivit på Wikipedia. Det är lättare än du tror och det finns människor som kommer att hjälpa dig. Dessutom behöver man inga specialkunskaper i astronomi heller, Astronombiografier eller översättningar från engelska går bra.
Till tävligens sida »

1 KOMMENTAR

  1. Rymdgymnasiet startar en egen Wikipedia-tävling i astronomi för sina elever med hundspannstur som 1:a pris. Lärare i Astronomi, Astronautkunskap, Kemi, Svenska, Engelska, Fysik och Biologi deltar. Vår skoltävlingen pågår mellan 10
    december 2010 och 28 februari 2011

    Se: http://tinyurl.com/36n3caz

    //OGM

Comments are closed.