Det tog lång tid, men väntan är över för astronomientusiaster, amatörastronomer och dig som har en obesvarad rymdfråga eller oanvänt teleskop. Astronomiguiden, som har varit nere för underhåll sedan i våras, har återuppstått. Vid första anblick är det nya svart-orangea Astronomiguiden snyggare och modernare (nya designen är framtagen av Johanna Lundstedt) men ännu lite buggig. Huvudsaken är att diskussionerna har kommit igång: om universums radie och vilket teleskop man ska köpa, för att nämna bara två aktiva, och nya inlägg finns redan som det anstår säsongen i ’allmänna gnälla på vädret-tråden’. Under tiden som Astronomiguiden sovit flyttade en del av amatörsnacket bort till astrofotografernas sajt Astronet, som under tiden själv blivit både snyggare och smartare. Allt tyder på att både Astronet och nygamla Astronomiguiden, som förr med Åsa Karlsson bakom spakarna, fortsätter ett tag till att vara bra mötesplatser för Sveriges amatörastronomer och sådana som bara har en brinnande fråga om rymden som kräver ett svar.

Gå till Astronomiguiden eller läs intervjun från 2009 med Åsa i Populär Astronomi (pdf).

1 KOMMENTAR

Comments are closed.