I ett genialt enkelt experiment har två kanadensiska tonåringar skickat förmodligen världens första legoastronaut till rymden. Sjuttonåringarna Mathew Ho och Asad Muhammad från Kanada fäste en legogubbe vid en kartongbox med en digitalkamera monterad inuti, och skickade legomannen ovanför stratosfären med hjälp av en heliumballong. För att kunna återvinna legoastronauten och den rullande videokameran följde Ho och Muhammad väderprognoserna, och på så sätt kunde de uppskatta ungefär vart deras experiment skulle landa efter att heliumballongen spruckit. Deras superfina bilder har tagit nätet med storm. Här rapporterar tv-bolaget CBS, och man kan även ”gilla” legogubbens Facebook-sida.

1 KOMMENTAR

  1. Först Sovjet sedan USA, Sverige m.fl. Nu äntligen är Legoland med i finrummet. När ska Disneyland komma in på listan?

Comments are closed.