För att fira internationella kvinnodagen har Populär Astronomi samlat våra intervjuer med 17 kvinnor inom rymden och astronomin i en enda stor pdf-fil. Tio år av kvinnor inom astronomin och rymdbranschen som vi har porträtterat. Ladda ner alla 15 MB och bli inspirerad.

De intervjuerna som är med, från 2002 till 2012: astronomen Maria Sundin, författaren Alexandra Coelho Ahndoril, professor och fd generaldirektör för Rymdstyrelsen Kerstin Fredga, kosmologen Cathy Horellou, astronomen och författaren Marie Rådbo, amatörastronomen Greta Andersson (numera 109 år fyllda), astrofysikern Kim Nilsson, danska astronomikändisen Anja C. Andersen, partikelfysikern Anna Lipniacka, meteorprofessorn Asta Pellinen-Wannberg, eldsjälen och modellbyggaren Charlotte Helin, communityskaparen Åsa Karlsson, pulsarforskaren Chunglee Kim, serietecknaren och amatörastronomen Katja Lindblom (numera reporter hos oss), rymdarkitekten Maria Nyström, astrofysikern Julia Becker och informationschefen på Rymdbolaget SSC, Anna Rathsman. Intervjuerna är gjorda av Björn Stenholm, Robert Cumming och Anna Davour.