slottspod_500
Rymden rakt in i örat: Slottspod är tillbaka. (Foto: R. Cumming)

Sveriges enda astronomiska poddradioprogram är tillbaka. Göteborgstrion bakom Slottspod har hållit på med annat under de senaste två åren, men den 1 december 2013 släpptes ett nytt program med Emanuel Blume, Gunnar Sporrong och Katja Lindblom.
För att lyssna på Slottspods nya program kan du ladda ner det gratis från eller från Itunes och snart även på poddens hemsida. Eller prova klicka på spela-knappen här nedan.

Har du någon annan favorit bland poddsändningar om rymden och astronomi? För den som kan engelska finns till exempel långkörare som amerikanska Astronomy Cast, engelska Jodcast och 365 Days of Astronomy, som nu är inne på sitt femte år. I den brittiska podden Naked Scientists kan man till exempel hitta en intervju med Sofia Feltzing om vad nya rymdeteleskopet Gaia kommer att kunna berätta om Vintergatan.