Foto: KTH/pressAstronaut som brinner för rymdens möjligheter: Fuglesang Foto: KTH/press

Christer Fuglesang är sedan 1 mars chef för Kungliga Tekniska Högskolans nyinrättade rymdcentrum. Där ska han samordna all rymdrelaterad verksamhet på högskolan där han tidigare varit student – och dessutom bredda och utveckla den. Vad är det som Sveriges första rymdfarare har tänkt sig?

Ikväll torsdag den 3 april håller Fuglesang en föreläsning under rubriken Jordens verklighet skapas i rymden. För dig som inte kan vara på plats livebevakar Dag Kättström evenemanget för Populär Astronomi. Följ med här!

Föreläsningen sänds också på KTH:s hemsida.

2014_1_rymdhalsa_upp300

Läs även: i Populär Astronomi 2014/1 kan du läsa Dag Kättströms artikel om Stockholms andra nya rymdcenter, för forskning om rymd- och flygmedicin. Eller läs allt vi skrivit om Christer Fuglesang.