Den 15 april 2015 börjar Vetenskapsfestivalen i Göteborg med tema Liv och död. Festivalen slår rekord i rymd och astronomi, och på Onsala rymdobservatoriums sajt kan man nu ladda ner allt i en enda avlång bild för att hjälpa dig välja bland alla rymdevenemang.
Vad ska man inte missa på årets festival? Bläddra förbi bilden så kommer mitt svar.

Infografik: Onsala rymdobservatorium
Så mycket rymd och astronomi blir det på Vetenskapsfestivalen 2015. Ladda ner bilden som pdf eller stor bildfil. Klicka för mer information hos Onsala rymdobservatorium.

Jag är alldeles jävig, men trestegsraketen Cosmic Club på lördagkvällen den 18 april kommer att smälla högt för de flesta: Göteborgs mest kända astronom Marie Rådbo inleder, sedan kommer ett samtal om liv och död i universum med Karin Gyllenklev från P3-programmet Institutet plus Sveriges två nyaste superprofessorer, mörk materia-experten Katie Freese och Curiosity-teamledaren Javier Martín-Torres. Sedan blir det ”cosmic disco” inne i festivaltältet – och utanför tältet visar Astronomisk Ungdom planeten Jupiter i teleskop.

Dessutom kommer minst två stora astronomiska nyheter med svenska forskare inblandade som släpps under festivalveckan.

Hela programmet hittar du på Vetenskapsfestivalens sajt.

2 KOMMENTARER

  1. Från det ena till det andra. Visar inte solförmörkelsen, att det inte är jordaxeln som lutar utan jordens bana runt solen.

Comments are closed.