Bakgrundsbild: Fredrik Karlsson
Vad händer nära dig? Kolla på programmet på astronominsdag.se och rymdbotanisera[*].Lördagen den 10 oktober 2015 är Astronomins dag och natt för fjärde gången. Det betyder astronomiska aktivititer för alla – i hela Sverige. Faktiskt på 32 orter från Simrishamn i söder till Kiruna i norr.

Det kan vara stjärnskådning tillsammans med andra entusiaster. Ett observatorium med öppet hus, en forskare som berättar om det coolaste inom astrofysiken, en utställning, eller ett science center som specialvisar sitt planetarium. Eller något som du inte väntat dig – som ett löppass bland planeterna.

Många av höjdpunkterna lyfts fram i pressmeddelandet från Svenska Astronomiska Sällskaptet.

Så gå med i evenemanget på Facebook, följ @Astronominsdag på Instagram, tagga på sociala medier med #astronominsdag.

Eller ta bara en stund nästa lördag och tänk på att du inte är ensam som älskar astronomin och vårt fantastiska universum.

[*] Ja, jag har också sett The Martian på bio. Mars kan du se på morgonhimlen en bit nedanför och till vänster om ljusstarka Venus. På Astronomins dag och natt blir det extra tema Mars framförallt i Västervik.