Fyra rymdexperter ska få välja 2015 årets bästa svenska astronomibild – nu kan vi avslöja vilka:
Marie Rådbo – astronom verksam vid Göteborgs universitet och Linköpings universitet, författare till många böcker om rymden och astronomin, och tävlande i SVT-serien Genikampen och aktuell med boken Stjärnhimlen.
Frida Backjanis – rymdentusiasten vars inspirationstal inför världens samlade astronauter på ASE28 höstas fick många att tappa andan.
Fredrik Broms – norrskensfotograf och marinbiolog som studerar valar och fotograferar himlen i Nordnorge, och medförfattare till den maffiga norrskensboken Nordlyset – en guide som finns både på norska och engelska.
Claes Fransson – professor vid Institutionen för astronomi vid Stockholms universitet, supernovaforskare, medlem i Nobelkommittén för fysik – och ibland även astrofotograf på fritiden.
Nu får juryn ett urval av bilder att titta igenom. Tack vare era nomineringar, och de andra bilder vi hittat, så är det ingen lätt uppgift de har framför dem. Men snart kommer ett resultat. Under tiden kan du givetvis titta på förra årets vinnare.

(Foton: Christer Sturmark/Fri tanke förlag, KTH, Fredrik Broms/Press förlag, ESO)
Juryn som får gotta sig i årets snyggaste svenska astronomibilder. Marie Rådbo, Frida Backjanis, Fredrik Broms och Claes Fransson. (Foton: Christer Sturmark/Fri tanke förlag, KTH, Fredrik Broms/Press förlag, ESO)