Ett nytt nummer av Populär Astronomi kommer nästa vecka – och i den börjar en ny serie, och en ny serietecknare. Yvette Gustafsson inleder med en hel sida om vårens (och för den delen solsystemets) hetaste planet, Merkurius.

Yvette beskriver sig själv som ”serietecknare med förkärlek för vetenskap”. Du som hänger på västkustens kunskapscentra kanske känner igen hennes stil från utställningen ”Hej Fisk!” på Sjöfartsmuséet i Göteborg – eller från Universeum där hennes serier syns i rymdutställningen. Den som gått astronomen Maria Sundins omåttligt populära kurser vid Göteborgs universitet känner igen Yvette som student – och den som ritade t-shirten för kursen Mission to Mars.

Du kan upptäcka Yvettes alla alster och aktiviteter på hemsidan uvett.se: följ henne till exempel på Instagram som @uvett.

Tack för övrigt till Oscar Hjelmgren som tecknat serien Knepiga rymdfilmer med astronomiska tvivelaktigheter i Populär Astronomi sedan 2011. Följ hans rymdapa-serie AMOK på Facebook eller läs böckerna De kom från rymdens mörker och Bortom rymdens mörker.

Före Oscar tecknade Ainur Elmgren serien Sputnik i Populär Astronomi, och före det samarbetade Sophia Lundquist och Dan Kiselman på serien Utsikt från jorden.

Läs mer om hur du får tag i Populär Astronomi.

Foto: privat
Officiellt rymdig tecknare: Yvette Gustafsson (foto: privat)