Nu börjar Vetenskapsfestivalen i Göteborg och Populär Astronomi är återigen med och firar. På onsdag den 3 april kl 17:00 kan du träffa vår serietecknare Yvette Gustafsson på festivalens scen på köpcentret Nordstan i centrala Göteborg.

Infosfären i Populär Astronomi 2019/1. Bild: © Yvette Gustafsson
Infosfären i Populär Astronomi 2019/1. Bild: © Yvette Gustafsson

Läs mer om evenemanget i Vetenskapsfestivalens program och på Facebook.

Yvette berättar i samtal med redaktören Robert Cumming om hur hon gör när hon ritar populärvetenskap. Såklart blir det extra mycket om månen nu när vi firar 50 år sedan de första månlandningarna och Populär Astronomis nya månspecial finns ute.

Fler tips på festivalen: astronomen Kirsten Kraiberg Knudsen om de största teleskopen, astronomen Carina Persson bland de rappa tävlande på Science Slam, Sveriges nya forskningssatellit MATS, bussar till Onsala rymdobservatorium (hela tre turer på fredag den 5 april), debatt under rubriken Vad gör vi med rymden?, och ufo-experten Clas Svahn om intelligent liv i rymden.

2 KOMMENTARER

  1. Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

Comments are closed.