Glad Astronomins dag och natt 2020! Den nionde upplagan av Sveriges rymdigaste festival blandar ett digitalt program, riktiga evenemang i hela Sverige, och en ny utställning i Stockholm. 

Här kan du titta på livesändningen mellan kl 10:00 och 15:30. 

Många av inslagen i livesändningen visas även på Youtube på Astronomins dag och natts kanal. Där finns även en spellista med alla dagens videor.

Vad är bäst på dagens program? Vi kommer såklart att kika lite extra efter de direktsända inslagen från Tekniska museet i Stockholm, med NASA/ESA-sonden Cassini på plats.

Där plats i Stockholm finns även Saturnus-experten Jan-Erik Wahlund. Han är en av tre forskarstjärnor som håller varsitt föredrag och alla går att se online.

De andra föreläsningar, om exoplaneter med Carina Persson och om jorden med Hakim Abdi, sänds under eftermiddagen, och du kan se dem här. 

På Populär Astronomi är vi extra stolta över att visa Searching for Earth 2.0 – videoversionen av artikeln i Populär Astronomi 2020/3 av Iskra Georgieva (Chalmers) och Oscar Barragán (University of Oxford). Textat på svenska såklart!

Hela programmet finns på astronominsdag.se/program, eller i händigt A4-format nedan.

Program för Astronomins dag online. Finns även som pdf.