Denna vecka pågår Vetenskapsfestivalen med livesända föredrag och diskussioner om all möljig slags vetenskap. Festivalen är gratis och öppen för alla och i år även helt digital. Det spelar alltså ingen roll var du befinner dig – det är bara att öppna närmsta webläsare för att ta del av vetenskap från Sverige och resten av världen. På Populär Astronomi är vi lite extra intresserade av lördagen den 17:e april, då det finns flera spännande astronomipunkter på programmet. Här har vi samlat länkarna för att kunna ta del av alla astronomihändelser på Vetenskapsfestivalen:

Konstärlig bild av SKA. Bild: SKA

SKA: World’s Largest Radio Telescope

Tid: Lördag 17 april 16:00

Vi får en introduktion till världens största radioteleskop SKA – Square Kilometre Array och får ta del av en diskussion om vilka vetenskapliga frågor som detta nya instrument kommer att adressera och besvara. På engelska.

Medverkande: Holly Andrews, Chalmers, Carmen Toribio, Onsala Rymdobservatorium / Chalmers, Tobia Carozzi, Chalmers, Miora Andriantsaralaza, Uppsala University, Erik Zackrisson, Uppsala University

Physics at the End of the Universe

Tid: Lördag 17 april 17:00

Katie Mack. Bild: Nerissa Escanlar

Teoretiska astrofysikern Koch superstjärnan Katie Mack tar oss med på en resa hela vägen till slutet av vårt universum. På engelska.

Medverkande: Katie Mack, North Carolina State University

Astronomy on Tap

Tid: Lördag 17 april 18:20

Häng med till kosmiska stoftmoln där stjärnbildningens hemligheter avslöjas och vidare till pulsarernas fantastiska värld. På engelska.

Medverkande: Rubén Fedriani, Chalmers, Jason Hessels, ASTRON/Univ. of Amsterdam

1 KOMMENTAR

  1. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Comments are closed.