Bild: AlmanacksförlagetJesper Sollerman bloggade om saken redan i somras och i Populär Astronomis marsnummer så skrev vi om nedläggningen av den Svenska Almanackan. 2009 års upplaga skulle bli den sista, något som många tyckte var en tråkig nyhet. Nu kan vi meddela att det anrika astronomiska tabellverket ska få nytt liv, dock utan inblandning av Stockholms observatorium, som stått för almanackans framtagning sedan 1972. Almanacksförlaget har tecknat avtal med astronomen David Kennedal, som räknat fram almanackans tabeller och kartor sedan 1981.
— Förlaget vill fortsätta att ge ut den för att det är en tradition, säger David Kennedal. Vad jag förstått så ska den vara precis som tidigare. Svenska Almanackan kommer alltså att se precis likadan ut som den alltid gjort.
Dessutom jobbar Kennedal och Almanacksförlaget på en helt ny almanacka som ska komma ut till hösten.
— Den blir i A5-format, med fler stjärnkartor än den Svenska Almanackan och med mer grafiskt material. Den riktar sig mer till amatörastronomer.