Endeavour (med vattenreningssystemet inuti) väntar på uppsändning i Florida.

Som vanligt har Johnny på Astrowebb allt du behöver inför nästa rymdfärjeuppskjutning. Det är enligt nuvarande plan kl 01.55 natten till lördag. Som Assi nämnde häromdagen under rubriken ’Äckligt’ tar rymdfärjan Endeavour med ett nytt vattenrengöringssystem upp till rymdstationen, och det ska kunna bland annat göra rent vatten av, ja, astronautkiss. Sånt blir livsnödvändigt i framtiden om man ska ta sig till Mars, till exempel. Mer på t ex NASAs uppsändningsblogg.

Det är förresten förändringar på g i rymdtoppen. NASA-chefen Mike Griffin tror att han kommer få sparken av USA:s näste president Barack Obama. Det rapporterar bland andra Spaceflight Now. Han misstänker att det nya styret kan ha andra planer för hur man sköter övergången mellan rymdfärjorna och nya Constellation-farkosterna. Här hemma är det nu för sent att söka jobbet som generaldirektör för Rymdstyrelsen efter Per Tegnér. Platsannonsen är borttagen men jag hittade en kopia i Googles cache.