karta084_5002Nu äntligen finns Populär Astronomis stjärnkarta på nätet. Adressen är www.popularastronomi.se/stjarnkarta eller bara klicka i menyn på popast.nu. På stjärnkartssidan rekommenderar vi även länkar till sidor och program på nätet för dig som är extra nyfiken på himlen under Internationella Astronomiåret 2009 – solen, månen och planeter inräknade. Tipsa gärna om du har en favorit som vi glömt.
Våra kartor görs av Per Ahlin som, när han inte räknar fram natthimlens begivenheter från sitt Stockholms Folkobservatorium i centrala Stockholm, skriver böcker och samlar på gamla 78-varvare.

Som inte det vore nog kan vi utlova ännu en premiär. Göteborgaren, författaren, idéhistorikern och amatörastronomen Johan Kärnfelt är ny bloggare hos Populär Astronomi. Snart börjar han skriva om saker som du själv kan upptäcka på himlen under astronomiåret. Allt du behöver är klart väder!